Kennis delen tussen wetenschap, regionale overheid en bedrijfsleven: samen optrekken om de kenniseconomie verder te versterken. Karin Horsman, directeur Strategie en Academische zaken van de Universiteit Leiden, vindt het belangrijk om krachten te bundelen op maatschappelijke thema’s die álle deelnemende partijen raken. Zij zet zich graag in voor een gemeenschappelijke agenda met het oog op de toekomst van vele regiogenoten.
Wat is de belangrijkste reden om mee te doen aan de economische agenda?
“We zien het als universiteit als onze opdracht om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van de regio door het beschikbaar stellen van onze kennis en netwerken. Andersom kunnen publieke en private partners ons helpen met onze ambities voor het onderwijs, onderzoek en de valorisatie van de universiteit. Dat is een waardevolle kruisbestuiving die onze regio ten goede kan komen.”
Op welke thema’s zit de kracht om samen op te trekken binnen Economie071?
“Grote thema’s voor Economie071 liggen wat mij betreft op het terrein van duurzaamheid, mobiliteit en arbeidsmarkt. Binnen deze maatschappelijk zeer relevante onderwerpen zijn in mijn ogen sterke raaklakken te vinden en krachten te bundelen tussen publiek-private partners en kennisinstellingen.”
Waarin zit de meerwaarde van Economie071?
“De kracht en meerwaarde van dit samenwerkingsverband is voor mij dat we gezamenlijk een door de regionale ondernemers en de regionale politiek gedragen agenda kunnen maken voor regionale samenwerking, waarvoor wij als universiteit graag ons kennis en netwerken beschikbaar stellen.”
Universiteit Leiden is betrokken bij de projecten: Aansluiting Onderwijs en Arbeidsmarkt, Human Capital Actieplan, Circulaire Economie en de afgeronde projecten Smart071, Expat Centre Leiden en PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap.