De vraag: “Wat is de circulaire economie?” staat op dit moment volop in de belangstelling. Onder invloed van klimaatverandering, het schaarser worden van grondstoffen en de klimaatafspraken die op nationaal en internationaal niveau zijn gemaakt, willen steeds meer mensen en bedrijven weten wat zij kunnen bijdragen.

Het een of het ander?

Om een concrete bijdrage te kunnen leveren, kan het helpen om de verschillende betekenissen van circulaire economie te kennen. De ene circulaire economie is immers de andere niet. Afhankelijk van perspectief, scope en doel, kan iets anders met de circulaire economie worden bedoeld, wat invloed heeft op de uitvoering en het resultaat dan kan worden bereikt.

Overzicht

Daarom heb ik een overzicht gemaakt van betekenissen van de circulaire economie. In het artikel: “Wat is de circulaire economie” geef ik een overzicht van het idee achter de circulaire economie, de bouwblokken en een aantal belangrijke definities. Het hele artikel is als PDF te downloaden of te lezen op roelremkes.nl.

Uitnodiging

Ik ben benieuwd naar jullie reactie en of er nog meer mensen hun kennis willen delen om elkaar zo te versterken. We hebben elkaar nodig. Hoe circulair je alleen ook kan zijn, in je eentje ben je geen economie.

Roel Remkes, deelnemer Masterclass Circulaire Economie