Voucher digitalisering

Banken, stoelen, witgoed, schilderijen, alles wat een mens in huis heeft staat in veelvoud in de immense opslag van het familiebedrijf CVS Woningontruiming opgeslagen. Maar hoe raak je dat kwijt? Zoon Robbert van Swieten (27) kwam op het lumineuze idee om een eigen veilingplatform op te zetten. De voucher van Economie071 kwam daar goed bij van pas.

Coronatijd

CVS Woningontruiming, vernoemd naar Carry van Swieten, Robberts moeder en oprichtster van Woningontruiming Regionaal, doet zo’n drie tot vier ontruimingen per dag in deze regio. De goede spullen uit deze inboedels gingen naar kringloopwinkels en de spullen waar geen vraag naar is, naar goede doelen, recyclebedrijven of naar een organisatie in Gambia. Dat ging lange tijd prima totdat in coronatijd de afname van de kringloopbedrijven stokte en de bedrijfsvoering van Woningontruiming CVS ernstig hinderde.

Stoute schoenen

Robbert die in diezelfde periode besloot in het familiebedrijf te stappen, ging intensiever samenwerken met veilingsites als Catawiki en BVA Auctions. Maar veilen via Catawiki werd steeds duurder en ingewikkelder. En BVA Auctions ging op in Troostwijk en die veilt geen consumentengoederen. “We besloten de stoute schoenen aan te trekken en het zelf te gaan doen.”

Veilingsite

Sinds een jaar nu heeft hij zijn eigen veilingplatform GSD Auctions. Dit wordt gebruikt om inboedels van CVS-klanten te veilen maar ook derden kunnen het platform benutten voor veilingen. “Het is een heel gebruiksvriendelijk programma. Je kunt heel simpel vanuit je eigen huis een veiling inrichten en openstellen. En als je wilt kunnen mijn collega’s de afhandeling regelen.”

Lage prijs

Voor de klanten van CVS is het een mooie aanvulling, vertelt hij. “Wij kunnen nu voor een lage prijs veilen. Dat scheelt afvoerkosten voor de klant en levert hen vaak een hogere opbrengst op. Wij zijn namelijk geen bedrijf dat ergens binnenkomt, 500 euro geeft, en de boel leegruimt. Wij veilen de inboedel voor de klant. Die heeft dus het totale inzicht in de waarde van de inboedel. Een heel transparante werkwijze dus.”

Extra zetje

De voucher die Economie 071 beschikbaar stelt voor digitalisering gaf Robbert de mogelijkheid om goed uit te zoeken welke functies zijn veilingplatform precies nodig had. “Het gaf mij bovendien dat extra zetje om er vaart achter te zetten. Fijn was ook dat Dwayne, coördinator van dit Economie 071-programma, mij goed kon adviseren hierin.”

Extra omzet

De voucher aanvragen bij Economie 071 ging dermate makkelijk dat het voor herhaling vatbaar was. “Elk bedrijf mag twee keer meedoen, dus een klein jaar later heb ik opnieuw een voucher aangevraagd. Dit keer om te onderzoeken hoe ik Lp’s gemakkelijker kan verwerken. Wij krijgen namelijk heel veel vinyl binnen. Het meeste is Mozart, James Last, Heino en andere mannen die niemand meer wil hebben, maar soms zit er ook iets bijzonders tussen. Dat uitzoeken is veel werk. Dat moest slimmer kunnen dacht ik.”

Vinylscanner

En daar had hij gelijk in. Hij heeft nu een vinylscanner die de hoes keurig scant en daar met hulp van een vinyldatabank gelijk de juiste informatie bij plaats. “In plaats van tien platen per dag kan onze medewerker er nu zestig per dag verwerken. Fors meer dus. Het heeft zijn werk leuker gemaakt en de omzet van het bedrijf verhoogd.”

Robbert is fan van automatisering en raadt iedere ondernemer aan om eens goed na te denken welke processen er geautomatiseerd kunnen worden. “Als je daar dan vervolgens zo’n voucher voor gebruikt heb je er voortaan elke dag profijt van.”

Wil jij ook zo’n voucher van 1000, 2500 of 5000 euro? In oktober 2024 gaat er weer een ronde van start. Kijk hier voor meer informatie.

Lisette Borghart benutte een voucher voor digitalisering

Laat digitalisering voor je werken