De Leidse regio is de meest kennisintensieve regio van Nederland. Dat wil zeggen dat in de Leidse regio de meeste hoog opgeleide mensen wonen en werken. Voor bedrijven is dit een aantrekkelijk gegeven. Zij vestigen zich graag dicht bij hun werknemers die deze regio vaak kiezen vanwege het aantrekkelijke woonklimaat en de voorzieningen. Door deze wisselwerking is de aanwezigheid van kennismigranten, wetenschappelijke onderzoekers, internationale studenten en trainees een noodzakelijke voorwaarde geworden voor het goed functioneren van de Leidse kenniseconomie. Het verwelkomen van expats en internationale bedrijven verdient daarom extra aandacht. Hiervoor wordt een professioneel Expat Centre ingericht.

Wat is Expat Centre Leiden?

Het ECL levert een bijdrage aan het internationale vestigingsklimaat in de Leidse regio. Ze doet dit door zich te richten op buitenlandse kennismigranten en hun werkgevers in de Leidse regio. Het doel is daarbij formaliteiten snel, efficiënt en effectief af te handelen of door te verwijzen. Daarnaast biedt zij informatie en ondersteuning aan bedrijven en aan hun buitenlandse werknemers en familieleden.

Het ECL is tot stand gekomen als project binnen Economie071 (een samenwerkingsverband van de gemeentes, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de Leidse regio). Het ECL functioneert als een aparte werkmaatschappij onder Stichting Stadspartners Leiden (evenals Leiden Marketing en VVV Leiden). De manager treedt daarom in dienst van Stichting Stadspartners Leiden en overlegt over de dagelijkse bedrijfsvoering met de directeur van Stichting Stadspartners.

Wat ga je doen als manager ECL?

Als manager ben je het zakelijk gezicht van het ECL. Je bent verantwoordelijk voor de dienstverlening die het ECL biedt aan expats en hun werkgever. Je bent een schakel tussen organisaties met internationale werknemers, overheid en dienstverleners die zich richten op dit segment. Je zorgt voor het opzetten en verder versterken van de dienstverlening in alle fases van vestiging (Coming to, Settling in, Living in, Leaving to). Andere taken zijn o.a.:

coördineren van dagelijkse werkzaamheden van het ECL;
verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering incl. planning & control cyclus;
voorbereiding van en verantwoording aan de (nog te formeren) stuurgroep ECL (bestaande uit partners van Economie071)

Functie eisen

HBO / WO werk- en denkniveau;
Affiniteit met het werkveld en de doelgroepen van het ECL;
Zeer goede coachende en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk);
Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Extra taal / talen is een pré;
Financieel inzicht;
Ervaring met het functioneren in een bestuurlijk complexe omgeving;
Flexibel, pragmatisch, service- en samenwerkingsgericht;
Ondernemend, creatief en verbindend.

Wat biedt het ECL?

Je werkplek wordt het Leids Handelshuis, een dynamische werkomgeving waarin je veel kunt samenwerken met andere organisaties die zich inzetten voor de Leidse regio. Je functie verlangt veel zelfstandigheid en biedt je de mogelijkheid om het ECL op de kaart te zetten. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract aan. Salarisindicatie: € 3.750,00 bruto (o.b.v. 32 uur per week).

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Martijn Bulthuis, directeur Stichting Stadspartners Leiden, tel. 071-5160990 of Laura Platte, gemeente Oegstgeest, projectleider Expat Centre voor Economie071, tel. 071-5191833.

Reageren

Je kunt je sollicitatie sturen naar judith@leidenmarketing.nl tot en met donderdag 2 juni 2016.

Meer informatie over het nieuwe Expat Centre is te vinden op de projectpagina.

Meer informatie over het huidig Expat Centre vind je hier.