In een nieuwe Engelstalige brochure wordt een overzicht gegeven van de 8 campussen van nationaal belang. Het Leiden Bio Science park is daarbij het grootste life science cluster van Nederland. Iets op trots op te zijn!
Bekijk de brochure Top Campussen in NL.
Bekijk ook de uitgave Unlocking the full potential of the Health & Life Sciences!
Kraamkamer van onderzoek
Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste life sciences & health kenniscluster in Nederland en kraamkamer voor baanbrekend onderzoek en innovatieve toepassingen in deze sector. Het park behoort tot de top bedrijvenparken in Europa. De sterke concentratie van onderzoek, ondernemen, onderwijs en zorg van hoog niveau trekt bedrijven, studenten en wetenschappers uit de hele wereld. Leiden is van oudsher een kennisstad, met de oudste universiteit van Nederland en een open en internationale cultuur.
Het succesvolle Leiden Bio Science Park is het resultaat van meer dan 30 jaar inzet van veel mensen. De huidige internationale campus is ontstaan vanuit de overtuiging dat hier de toekomst gemaakt wordt. Koersvast en met visie leiden we hier de werknemers van de toekomst op, genereren we nieuwe kennis en investeren we in de noodzakelijke infrastructuur om de potentie van het Leiden Bio Science Park nog beter te benutten en uit te breiden. Om dit alles te kunnen bereiken, zijn investeringen in woningen en bedrijfsvastgoed nodig.
Nieuw stationsgebied
Ook het Stationsgebied van Leiden maakt onderdeel uit van de Campus Leiden Bio Science Park. Het Stationsgebied verbindt de historische binnenstad met het Leiden Bio Science Park. Als een van de grootste stations van Nederland verwerkt Leiden CS dagelijks circa 70.000 treinreizigers. Reizen, wonen, werken en verblijven komen in dit gebied samen en creëren kansrijke ontwikkelproposities op het gebied van kantoren, retail, leisure en wonen. Rients Dijkstra van bureau Maxwan ontwikkelde samen met de gemeente een stedenbouwkundig plan voor het toekomstige Stationsgebied. Dit plan omvat dertien ontwikkellocaties in vijf deelgebieden. Marktpartijen steken tot 2030 grofweg 400 tot 450 miljoen in het gebied, Leiden rekent op grondexploitatiekosten van 100 à 120 miljoen euro.